Preview Mode Links will not work in preview mode

Mediespanarna

Aug 31, 2018

Sjuårs-jubileum! Alla serier med självkänsla har ett musikalavsnitt. Varken Erik eller Jesper tänker dock sjunga. I stället har de valt tre låtar var som symboliserar passager i deras liv och som dessutom illustrerar perspektiv inom medie- och kommunikationsvetenskap.


Aug 23, 2018

I vilket Jesper och Erik funderar på varför GAL-TAN tillsynes blossat upp så snabbt i medier. Allt från betydelseglidningar till journalisters klassbakgrund och brist på specialisering avhandlas.


Aug 17, 2018

Ny termin. Nya avsnitt. Nya former av politisk argumentation där politiker med hjälp av olika utspel ljudlöst signalerar sin politik för den som lyssnar efter speciella värdeord.


Aug 9, 2018

I vilket Mattias Lundberg, docent i psykologi, diskuterar boken Omgiven av idioter och DISC-modellens legitimitet.  Han avslöjar också det enskilt viktigaste faktorn vid anställningar och hur psykologisk profilering blivit big business.


Aug 2, 2018

I vilket Erik och Jesper funderar på om den traditionella akademiska definitionen av vem som är den bäst lämpade för en position har varit för snäv kring vilka parametrar som ges avgörande betydelse och vilket handlingsutrymme som givits den som leder verksamheten. Ett liknande förfaringssätt i...