Preview Mode Links will not work in preview mode

Mediespanarna

Aug 31, 2017

I vilket Jesper och Erik firar sex år med Mediespanarna genom att prata om Twin Peaks och Game of Thrones. Men framför allt diskuterar vi Martin Schoris artikel Trumps fake news-fabrik och vilka konsekvenser ”Project Alamo” kan få i svenska politiska sammanhang.


Aug 22, 2017

I vilket Jesper och Erik undviker att rollspela. I stället pratar de om ökande kartläggningar och uthängningar av meningsmotståndare, samt hur de implicita hoten de leder till skiljer sig beroende på avsändare. Ie ie cthulhu fhtagn!


Aug 17, 2017

Eller är det radikaliseringens tre faser?  I vilket fall startar Mediespanarna den nya terminen med att utifrån det så kallade "Google-memot" redogöra för ett antal steg som är karaktäristiska för enskilda debattörers resa mot extrema ståndpunkter. Vi berör även svenska fall som Peter Springare, Marcus...


Aug 12, 2017

I vilket Jesper och Erik diskuterar politisering och polarisering av nyheter och forskning. Och så blir det lite fotboll förstås.


Aug 4, 2017

I vilket Jesper och Erik sitter i ett gammalt skolkök på Gotland och pratar om svårigheten att förstå konceptet vattenbrist samt diskuterar Malte Perssons artikel om språkliga brister.